Tietoa yrityksestä

Alku

Joskus harmonikkojen korjaus on niin pölyistä työtä, että suojaukselle on todellista tarvetta.

Perustin harmonikkojen korjaamiseen ja huoltoon keskittyvän yritykseni 2009 ja nykyinen toimipaikka on yritykseni toinen. Yritys toimi vuodet 2009–2012 Luostarinkatu 27 H 10a -osoitteessa ja vuoden 2013 alusta kesäkuun alkuun 2024 yritys toimi Naantalin kaupungintalon vieressä osoitteessa Käsityöläiskatu 4–6, liikeh. 4. 9.6.2024 alkaen toimipiste on Peltotie 15, Ikaalinen. Ennen yrityksen perustamista kävin Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa harmonikanrakennuksen linjan ja olen ammattinimikkeeltäni harmonikanrakennuksen artesaani. Osana koulutusta, vuonna 2008, työskentelin puoli vuotta Italian Calstelfidardossa eri harmonikkatehtailla. Harmonikansoiton aloitin syksyllä 1994. Soittajasta oli helppo siirtyä harmonikkojen korjaajaksi. Joulukuussa 2021 valmistuin käsityömestariksi. Näyttötöissäni käsittelin mm. kielipenkkien rakennetta ilmavirtauksien, kielen toiminnan ja äänen spektrin kautta.

Korjaamisen ohella

Olen erikoistunut suomalaisen harmonikkateollisuuden historiaan. Syksyllä 2014 julkaistiin Suomalaisen harmonikan historia -kirja, jota olin kirjoittamassa. Vuodesta 2010 alkaen tekemäni tutkimustyö tukee hyvin ammattiani harmonikkojen korjaajana. Sen lisäksi, että korjaan ja viritän melodiabassoharmonikat, tutkimustieto parantaa ymmärrystä soittimen kehittymisestä.

Harmonikka ja musiikki ovat minulle tärkeitä. Olen soittanut harmonikkaa muun muassa Raision Harmonikkakerhossa (2001–2009). Lukion aikana tein Naantalin lukion ensimmäisen musiikin lukiodiplomin, mikä vastaa kirjoitettua ainetta (2004). Puolustusvoimissa palvelin Laivaston Soittokunnassa Pansiossa (2006). 2009 soitin Naantalin Teatterin kesänäytöksissä Tapio Rautavaaran elämäkertanäytöksessä Reissumies. Tämän jälkeen soitot ovat valitettavasti jääneet taka-alalle ja soittelenkin nykyään lähinnä omaksi iloksi.

Kaiken tämän lisäksi olen aktiivinen partiolainen. Olen hoitanut hyvin monenlaisia asioita: johtanut useita ryhmiä eri ikäkausissa ja tehnyt kansainvälisiä projekteja. Partio on luonut työlleni hyvän vastapainon. Partio-CV:ni on varmasti pitempi kuin ansioluetteloni työasioissa.