Remmit

Maestro-harmonikkaremmi
Maestro-harmonikkaremmi

Olka- ja bassoremmit

Olkaremmivalikoimasta löytyy sopivat remmit niin vasta-aloittelijoille kuin myös aikuisille. Jos et tiedä millaiset olkaremmit sinulle sopivat, ota yhteyttä, niin autan. Eri kokoisia bassoremmejä, paljeremmejä ja solkisuojia on niin ikään varastossa. Kaikki myynnissä olevat olka- ja bassoremmit ovat Suomessa valmistettuja. Kysy lisää!

Voit tutustua myös remmikuvastoon (toistaiseksi vain englanniksi) Sirok Accordion Straps – catalog – customers.

Lantioremmit

Lantioremmit ovat oikea ratkaisu silloin, kun soittaja haluaa normaaleja harmonikanremmejä paremman tuen ja parhaan mahdollisen istuvuuden. Perinteisillä leikkauksilla oleviin remmeihin verrattuna PasiPro-lantioremmit ovat ihan omassa luokassaan. Yleisimmät lantioremmikoot löytyvät varastosta, joten voit tulla soittimesi kanssa kokeilemaan sinulle sopivimmat koot. Mikäli haluat valita remmiesi nahkan ja kankaan värit, ota yhteyttä.

Miksi käyttää lantioremmejä?

Soittimen massa luo remmien kautta painetta hartia-alueelle. Näin on erityisesti seisten soitossa. Painetta ei voi vähentää, mutta sitä voidaan jakaa ja siirtää muualle kehoon soittoasennon ja remmien avulla. Luonnollisin paikka suuren massan kantamiseen on lantio. Ahkiossa, rinkoissa ja monissa repuissa on lantioremmi rasituksen minimoiseksi. Vaikka harmonikka on soittajan kehon etupuolella, toimii lantioremmi harmonikassa samalla periaatteella kuin rinkoissa. Lantioremmit sopivat niin seisten kuin istualtaan soittamiseen sillä:

  • oikein käytettynä lantioremmit siirtävät soittimen massaa olkapäiltä lantiolle, jolloin hartiat vapautuvat remmien puristuksesta ja
  • vapautunut yläkeho mahdollistaa kunnollisen yläkehon verenkierron ja yleinen lihasjännitys pienenee. Toisin sanoen soittoergonomia paranee.
Täydellinen remmisetti harmonikkaan.
Täydellinen remmisetti harmonikkaan.

Lantioremmien ominaisuuksia

  • Yleisimmät koot ovat XS–XXL. Tarvittaessa remmit teetetään mittatilaustyönä juuri oikean kokoisiksi.
  • Pienimmät koot sopivat myös nuorille soittajille.
  • Remmien runkona on tukevaa nahkaa, joten remmit sopivat harrastesoittajille ja ankarimpaan ammattikäyttöön.
  • Sisäpuolelta remmit ovat hyvin pehmustetut.
  • Remmit voidaan kiinnittää jo käytössä oleviin olkaremmeihin, mikäli niissä on metallisoljet.
  • Remmeissä on runsaasti säätövaraa.

Jokainen keho on yksilöllinen, joten oikeiden remmikokojen ja säätöjen löytämiseen on nähtävä hieman vaivaa. Annan henkilökohtaista soittoasento-opastusta sekä autan oikeiden remmien etsimisessä. Tarvittaessa voin lähettää lantioremmejä määräajaksi kotiin kokeiltavaksi.